logo

سپهر بار سهند ؛ شرکت بین المللی حمل بار

صادرات کالا

صادرات کالا

صادرات کالا چیست؟

صادرات کالا از جمله فعالیت های مهم اقتصادی محسوب می‌شود که برای رشد و توسعه اقتصاد کشور نیز مورد توجه جوامع مختلف قرار گرفته است. صادرات کالا در لغت به معنای انتقال کالا از کشور مبدا به کشور مقصد می باشد ولی در فرایند امور بازرگانی و تجاری، صادرات کالا به معنی خارج شدن کالا از بخش گمرکی کشور مبدا برای ارسال به کشور مقصد می باشد. بنابراین هنگامی که این انتقال کالا با رعایت جوانب قانونی و از مسیر قانونی دو کشور انجام شده و البته تمامی تعرفه ها و عوارض مربوط به آن پرداخت شده باشند، فروشنده کالا از کشور مبدا به عنوان صادر کننده و خریدار کالا که در کشور مقصد قرار دارد، به عنوان وارد کننده به شمار می روند.

از مهمترین روش های افزایش تولید ناخالصی‎های ‎ملی می توان صادرات کالا را نام برد. همچنین باید بدانیم که صادرات کالا در بازارهای جهانی پراهمیت محسوب شده و سود فراوانی برای شرکت یا فرد صادرکننده خواهد داشت. اما اگر در صادرات کالا نکات اصولی رعایت نگردد، موجب هدر رفتن سرمایه مالی و انسانی می‌شود.

صادرات کالا انواع مختلفی دارد و می توان آن را به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی کرد. اولین گام و شاید مهمترین گام در صادرات کالا نیز بازاریابی می باشد. هم صادرات کالا و هم واردات کالا مانند هر کار دیگری نیازمند دانش، آگاهی و تخصص است. چنانچه نمی دانید برای شروع چه باید کرد و به دنبال جمع آوری اطلاعات هستید، با ما در ارتباط باشید.

انواع صادرات کالا:

1.صادرات کالا به صورت مستقیم

هنگامی که کالای تولید شده بدون واسطه ارسال گردد، می توان گفت صادرات کالا به روش مستقیم انجام شده است. عموما شرکت یا افراد صادرکننده، برای اولین بار صادرات کالا را به روش مستقیم انجام می دهند.

مزایای صادرات کالا به صورت مستقیم

  1. افزایش فروش و به دست آوردن سود بیشتر
  2. ایجاد ارتباطات تجاری و شبکه سازی بین المللی
  3. ورود به بازار جهانی
  4. برند سازی برای شرکت
  5. حمایت بخش دولتی
  6. افزایش تنوع محصول

معایب روش مستقیم در صادرات کالا

  1. مداخلات دولتی و نوسانات ارزی می توانند تاثیر مخربی بر درآمد یک صادر کننده داشته باشد.
  2. مشکلات دریافت مبالغ از خارج از کشور در شرایط تحریم
  3. نیاز به دریافت گواهی‌نامه‌های متعدد برای صادرات انواع کالاها و نیز وجود تعرفه‌های بالای گمرکی
  4. صرف هزینه بیشتر
  5. نیازمند زمان بیشتر

2.صادرات کالا به روش غیرمستقیم

در این روش بر خلاف روش مستقیم از واسطه استفاده می‎شود. فرد به کمک شرکت های بازرگانی اقدام به انجام صادرات می کنند و شخص یا شرکت فرآیند قرارداد صادرات را به شرکتی دیگر واگذار می‎کنند. سود به دست آمده از صادرات بین واسطه و فرد صادرکننده با درصد توافقی تقسیم می گردد.

مزیت‎ های روش غیرمستقیم:

  1. صرف هزینه کمتر
  2. نداشتن نیاز به مجوزهای قانونی
  3. جلوگیری از آزمون و خطا
  4. استفاده از تجربیات دیگران

معایب روش غیرمستقیم:

  1. به دست آوردن سود کمتر
  2. عدم تعامل مستقیم با مشتری
  3. نداشتن کنترل بر قیمت کالا

مراحل صادرات کالا:

  1. تامین زیرساخت های صادرات
  2. اخذ مجوزهای قانونی
  3. تعیین استراتژی صادرات و تحقیق بازار صادراتی
  4. بررسی رقبا و مهندسی محصول
  5. ارتقای کیفیت کالا جهت صادرات
  6. ایجاد مزیت رقابتی
  7. ثبت جهانی برند
  8. ارزیابی و تبلیغات در کشور هدف
  9. بررسی زیرساخت های انتقال ارز حاصل از صادرات
  10. انجام تشریفات گمرکی

روش و ابزارهای بازاریابی صادرات کالا

  1. سایت های خارجی:

معمولاً از سایت های B2B برای پیدا کردن خریدار حقیقی استفاده می‌شود. برای هر صادر کننده ‎ای داشتن لیستی از این سایت های خارجی و ثبت نام کردن در آن ها بسیار ضروری است. در جستجوهای اینترنتی می توان لیستی از سایت های بازاریابی صادراتی را پیدا کرده و ثبت نام کنیم. برای استفاده از اطلاعات و گزارش های برخی از این سایت ها باید نسبت به خرید اشتراک از آنها اقدام کرد. یکی از راه‌های صادرات و فروش محصول استفاده از سایت هاست.

  1. شرکت در رویدادهای تجاری:

نمایشگاه ها و رویدادها، برای معرفی شرکت ها و خدمات و محصولاتشان برگزار می شوند. این رویدادها می توانند به صورت محصول محور برای معرفی محصولات یک حوزه خاص و یا کشور محور باشند. اطلاعات و تاریخ های برگزاری این نمایشگاه ها در سایت های معتبر اطلاع رسانی می‌شود.

  1. اتاق بازرگانی مشترک ایران و کشور مقصد:

روش دیگر برای تسهیل صادرات کالا بهره‌مندی از اتاق های بازرگانی مشترک است. اتاق بازرگانی عموماً جلسه‎ ها، همایش‎ها و سمینارهای حوزه های مختلف صادرات کالا را برگزار می‌کند.

تحقیقات بازار

هر کسب و کاری بر پایه یک نیاز و فارغ از اندازه و نوع شکل گرفته است و براساس آن نیاز به راه خود ادامه می‎دهد. شناسایی و بررسی این نیازها به منظور صادرات کالا هدف تحقیقات بازار است. برای راه اندازی کسب و کار بهترین پیشنهاد پیدا کردن نیازها و تمرکز بر روی آنها است. حتی بعد از اینکه کسب و کار ایجاد شد همواره برای شناسایی نیازهای جدید و پاسخگویی به آنها به آنها باید تلاش کرد. در طول زمان ممکن است انتظارات مشتری تغییر کند و نیاز است که محصولات جدیدی خلق کرده یا تغییرات کوچکی در محصولات قبلی ایجاد کنیم. صاحبان کسب و کار همیشه نیازمند بررسی دیدگاه مشتریان در مورد محصولات و خدمات خود و بازارسنجی آن هستند.

تحقیقات بازار چیست؟

مطالعه بازار فقط دارای یک شیوه خاص یا استفاده از یک ابزار خاص نیست، بلکه به تمام فرآیندهای مرتبط با بررسی بازار گفته می شود؛ که برای دستیابی به اطلاعات در مورد مشتریان کسب و کارها، بازار هدف و شناسایی هر چه دقیق‎تر و هوشمندانه‎تر از رفتار خرید مشتریان انجام می‎دهند.

در این مقاله سعی کردیم تا مراحل صادرات کالا را به صورت کلی و تا حد ممکن با جزئیات توضیح داده شود. اما دقت کنید تنها شناخت این مراحل کافی نیست، چرا که همواره لازم است تجربه انجام این فعالیت های مهم اقتصادی را داشته باشید و به صورت عملی با آن آشنا شوید. برای مشاوره درمورد صادرات کالا با متخصصان ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری:

نمونه کار

تلفن های تماس سپهر بار

سپهر بار را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ارسال بار به خارج از کشور و هزینه‌های آن، با کارشناسان ما تماس بگیرید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *