logo

سپهر بار سهند ؛ شرکت بین المللی حمل بار

حمل و نقل کالاهای خطرناک

حمل و نقل کالاهای خطرناک

در عصر جدید حمل و نقل و فریت بار به دیگر کشورها که در سطح بین المللی انجام می گردد، نیازمند تخصص و دانش می باشد و نمی توان آن را امری ساده و راحت در نظر گرفت. همچنین حمل کالاهای خطرناک نیز دارای اهمیت زیادی می باشد؛ به دلیل اینکه اگر استانداردهای بین المللی هنگام ارسال کالاهای خطرناک رعایت نگردد، می تواند موجب حادثه های جبران ناپذیری می گردد.

کدام کالاها خطرناک محسوب می شوند؟

کالاهای خطرناک اقلام و مواردی را شامل می شود که ممکن است سلامت، ایمنی و امنیت، اموال یا محیط زیست را به خطر بیندازند و یا هنگام مجاورت با کالاهای دیگر ایجاد خطر کرده و حادثه ساز شوند. حمل و نقل کالاهای خطرناک باید با توجه به دستورالعمل ها، شرایط و ضوابط خاص بین المللی که توسط سازمان هواپیمایی کشوری (ICAO) و انجمن شرکت های هواپیمایی (IATA) باشد و بر همین اساس بسته بندی کالاهای خطرناک باید با کیفیت و حساسیت بالا صورت پذیرد.

بسته بندی کالاهای خطرناک با توجه به ماهیتی که دارند، متفاوت خواهد بود و باید در مواجه مستقیم با سایر اقلام، برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمایی مصون و محفوظ بمانند. روی هر بسته بایستی دارای شماره بین المللی برای مواد خطرناک باشد.

قوانین و مقررات حمل و نقل کالاهای خطرناک، فرآیند پیچیده ای دارد. اما جای نگرانی نیست؛ زیرا کارشناسان و متخصصان شرکت حمل و نقل سپهربار سهند، با دانش و آگاهی کامل و به روز از قوانین ، پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان می باشند.

ارسال کالای خطرناک به سراسر دنیا

کالاهای خطرناک ممنوعه

این دسته از کالاهای خطرناک شامل اقلامی می شود که حمل و نقل آنها به صورت هوایی، کلا ممنوع است.

کالاهای خطرناک که برای حمل هوایی قابل پذیرش هستند

تعداد قابل توجهی از کالاهای خطرناک را با رعایت شرایط و ضوابط خاص در ارسال و بسته بندی، می توان به صورت کارگو (CARGO) با هواپیما حمل کرد. چنین کالاهایی نباید در وسایل خدمه پرواز یا مسافرین و یا به صورت بار دستی همراه آنها حمل شود.

کالاهای خطرناک پنهان

ممکن است کالاهای خطرناک به سادگی قابل تشخیص و شناسایی نبوده و فرستنده بار یا کادر پرواز نیز اطلاعی از خطرناک بودن چنین کالایی نداشته باشند. بنابراین باید همواره دقت های زیادی بعمل آید. به عبارتی در فرآیند تشخیص و پذیرش بار، می بایست آنقدر دقیق و آگاهانه عمل نمود، که به غیر از کالاهای مجاز، هیچ کالای خطرناکی توسط هواپیما حمل نگردد. در ادامه نمونه هایی از کالاهای خطرناک پنهان ذکر شده اند:

  • مواد شیمیایی (مایعات یا جامدات قابل اشتعال، مواد سمی، انواع پاک کننده های سطوح و…)
  • لوازم اتومبیل (باتری و…)
  • تجهیزات هواپیما (جلیقه نجات، قطعات یدکی هواپیما، کپسول آتش نشانی و…)
  • وسایل باتری‌دار (باتری تر یا باتری لیتیومی)
  • تجهیزات آزمایشگاهی (اکسید کننده ها، مواد سمی و…)
  • تجهیزات اردوگاهی (کپسول گاز، کبریت، قرص الکل جامد و…)
  • تجهیزات غواصی (چراغ قوه حاوی باتری، سیلندرهای هوا و…)
  • لوازم خانگی (مایعات قابل اشتعال، چسب ها و…)
  • کیف دستی مسافر (کبریت، گاز پاک کن، اسپری، فندک، لوازم عکاسی، انواع مختلف رنگ و دارو، غذای فریز شده و…)
  • ابزار

کالاهای مستثنی شده در کالای خطرناک

حمل بعضی از کالاهای خطرناک در مواردی خاص و به شرط رعایت محدودیت ها از نظر مقررات، مستثنی می باشند. این موارد به شرح زیر می باشند:

کالاهای خطرناک در مقادیر مستثنی شده

برای حمل مقادیر بسیار کم کالاهای خطرناک در قسمت کارگو، شرایط خاصی در نظر گرفته شده که چنین کالاهایی را از رعایت قوانین و مقررات معمول کالاهای خطرناک مانند؛ تهیه اسناد و مدارک لازم، برچسب های خطر و جداسازی هنگام بارگیری مستثنی می سازد.

دسته بندی کالاهای خطرناک

لیست کالاهای خطرناک - سپهر بار سهند

طبق استانداردهای بین المللی یاتا، کالاهای خطرناک به 9 دسته کلی تقسیم میگردند:

  1. مواد منفجره (Explosives):

مانند : TNT  و بعضی از مهمات و سلاح های جنگی، مهمات سلاح های کمری، مهمات هشدار دهنده، فتیله های ایمنی، برخی از فشفشه ها.

  1. گازها (Gases):

مانند: بوتان، هیدروژن، پروپان، استیلن، گاز فندک، دی اکسید کربن، نئون، آتش خاموش کن، هلیوم، اسپره های سمی خفیف و گاز اشک آور.

  1. مایعات قابل اشتعال (Flammable Liquids):

مانند: الکل ها، رنگ های قابل اشتعال و بعضی از برچسب ها.

  1. جامدات قابل اشتغال (Flammable Solids):

مانند: کبریت، گوگرد، سلولوئید، نیرونفتالین، مواد خود آتش زا (فسفر زرد یا سفید، منیزیم دیاماند)، موادی که در تماس با آب خطرناک می شوند. (کاربید کلسیم، سدیم، پتاسیم)

  1. مواد سمی و عفونی (Toxic & Infectious Substances):

مانند: آرسنیک، نیکوتین، سیانید، آفت کش ها، ویروس ها و باکتری هایی نظیر ایدز و هاری، برخی نمونه های آزمایشگاهی، برخی محصولات بیولوژیکی.

  1. مواد خورنده (Corrosive):

مانند: اسید باتری، جیوه، اسید سولفوریک.

  1. مواد اکسیدکننده و پراکسیدهای آلی(Oxidizing Substances and Organic Peroxides):

مانند: کود نیترات آمونیوم، کلرات کلسیم، سفید کننده ها، سفت کننده های کیت های تعمیر فایبر گلاس.

8. کالاهای خطرناک متفرقه:

مانند: قایق های نجات بادی، وسایل نقلیه موتوری، یخ خشک، دانه های پلیمری( محصولات نیمه فراورده برای ساخت مواد پلی استری ).

شما می توانید در صورت وجود هرگونه سوال و همچنین برای مشاوره حمل بار و محموله خود با ما تماس بگیرید.

در نهایت به صورت خلاصه :

در حمل و نقل بارهای خطرناک با ایرلاین ها، قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای وجود دارد که توسط شرکت‌های حمل و نقل پیاده سازی می‌شود. نحوه اجرای این قوانین و مراحل انجام آن‌ها در شرکت‌های حمل و نقل به شرح زیر است:

1- تشخیص بار خطرناک: در ابتدا توسط یک کارشناس حمل و نقل، بار خطرناک تشخیص داده شود .

2- انتخاب شرکت حمل و نقل : بسته به نوع بار خطرناک، شرکت حمل و نقل مناسب باید انتخاب شود. این شرکت باید توانایی حمل و نقل این بار را داشته باشد و مقررات و قوانین مربوط به حمل و نقل بارهای خطرناک را رعایت کند.

3- بسته بندی مناسب: بسته بندی بار خطرناک باید صحیح و دقیق باشد و توسط یک تکنسین با تجربه و متخصص در حمل و نقل بارهای خطرناک انجام شود.

4- درخواست مجوز حمل و نقل بار خطرناک: شرکت حمل و نقل باید مجوز حمل و نقل بار خطرناک را از مراجع ذی‌صلاح دریافت کند. برای این منظور باید اطلاعات کاملی در مورد نوع بار، نوع وسیله حمل و نقل، مقصد و مبدا بار و… ارائه دهید.

5- نحوه بارگیری و تخلیه بار خطرناک: تخلیه و بارگیری بار خطرناک باید با رعایت اصول حرفه‌ای و الزامات امنیتی صورت گیرد. این فرآیند توسط کارشناسان حمل و نقل بارهای خطرناک و با توجه پارامترهای امنیتی انجام می‌شود.

6- مراقبت های حرفه‌ای: شرکت حمل و نقل باید مراقبت های حرفه‌ای لازم را از جمله مراقبت در برابر حریق، انفجار، آلودگی و… در طی حمل و نقل انجام دهد.

7- ارائه مستندات: شرکت حمل و نقل موظف است مستندات مربوط به حمل و نقل بار خطرناک را از جمله مستندات مربوط به بسته بندی، مجوز‌های لازم، مستندات گمرکی و… در اختیار نهادهای دولتی قرار دهد.

8- همکاری با ارگان های مربوطه: شرکت حمل و نقل باید به عنوان یک همکار موثر با ارگان مربوطه در راستای انجام حمل و نقل بارهای خطرناک همکاری کند.

اشتراک گذاری:

نمونه کار

تلفن های تماس سپهر بار

سپهر بار را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ارسال بار به خارج از کشور و هزینه‌های آن، با کارشناسان ما تماس بگیرید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *