
صادرات زعفران چیست؟
سودمندترین نوع از Export of goods، صادرات زعفران است. همانطور که می دانید ارسال زعفران را می توان یکی از مهمترین نوع صادرات کالا دانست. زعفران از مرغوبترین و گرانبهاترین ادویه های دنیا محسوب می شود. در بازارهای بین المللی صادرات زعفران کسب و کاری پر سود، مخصوصاً برای ایرانیان به شمار می آید. بیشترین زعفران جهان از ایران تولید و صادر می شود. ایران به نوعی مرکز تجارت بین المللی این طلای سرخ است.
اگر علاقه مند به حوزه صادرات زعفران ناب ایرانی هستید، توصیه می کنیم تا انتها این مقاله با Sepehr Bar Sahand همراه باشید و با صادرات زعفران آشنا شوید. همچنین برای مشاوره صادرات زعفران یا دیگر موارد با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
صادرات زعفران
تاریخچه زعفران:
زعفران محصول اقلیم های خشک می باشد. پیشینه این گیاه مهم و با ارزش به زمان مادها و هخامنشیان می رسد و از زمان قدیم تا به امروز در غذای تمام ایرانیان بوده است.
واحد اندازه گیری این طلای سرخ به دلیل گرانبها بودن، مثقال می باشد.
انواع زعفران و درجه بندی آن
- رشته ای:
به قسمت خشک شده کلاله زعفران به همراه خامه مادگی گل زعفران، زعفران رشته ای گفته می شود. اما کلاله زعفران چیست؟ کلاله زعفران مانند شیپور با لبه های دندانه دار و دارای سه رشته قرمز رنگ به طول ۲۰-۴۰ می باشد. بخش انتهایی کلاله به رنگ نارنجی مایل به زرد است که این بخش خامه نامیده می شود.
-
زعفران رشته ای بریده:
به کلاله مادگی زعفران خشک شده بخش قرمز رنگ که خامه بخش زرد رنگ از آن جدا شده باشد می گویند.
-
پودر زعفران:
وقتی که زعفران رشته ای ساییده شود به حاصل آن پودر زعفران گفته می شود. لازم است بدانید در صادرات پودر زعفران میزان ریز و درشت بودن ذرات به درخواست خریدار تعیین می شود.
درجه بندی صادرات زغفران
-
زعفران سرگل کوتاه
زعفران سرگل شامل آن بخش قرمز رنگ گیاه زعفران است و از آن به اسم هایی مانند: ممتاز، سر قلم و سر ریشه یاد می شود.
زعفران سرگل به دو دسته تقسیم می شود:
- زعفران سرگل نگین
- زعفران سرگل ممتاز
- زعفران رشته ای بریده:
کنار هم چیدن زعفران و خشک کردن دسته ای آن را زعفران رشته ای بریده می گویند. در اصطلاح محلی به آن دسته دختر پیچ هم گفته می شود.
- زعفران پوشالی بلند
بخش قرمز رنگ زعفران حدود ۱-۳ میلی متر از بخش زرد رنگ را با خود دارد؛ این نوع زعفران در بازار در سه نوع درجه یک دو و سه می فروشند.
مراحل صادرات زعفران کدام اند؟
-
تعیین استراتژی صادرات زعفران
در ابتدا از مراحل صادرات زعفران باید برنامه خود را برای صادرات زعفران بدانید. اینکه هدف شما از صادرات زعفران چیست؟ می خواهید زعفران خود را به چه کشورهایی صادر کنید؟ خودتان زعفران می کارید یا از کشاورزان دیگر خریداری می کنید؟ چه نوع بسته بندی زعفران را مد نظر دارید؟ تمامی سوال ها قبل از شروع پروسه صادرات باید به آنها جواب دهید.
-
شناخت بازار جهانی و بازاریابی بین المللی
در این مرحله باید به خوبی با بازارهایی که واردات زعفران انجام می دهند، آشنا شوید. از اطلاعات و داده های موجود در منابع خارجی درباره صادرات، واردات و حجم خرید و فروش زعفران میتوانید مشخص کنید پر تقاضاترین بازار کدام است. مهمترین نکته که نیاز است بدانید، انتخاب یک کشور مناسب جهت صادرات زعفران می باشد، زیرا هر کشور مصرف مخصوص خود را دارد. نکته دیگری که باید در این مرحله به آن دقت کنید، نوع بسته بندی زعفران می باشد، چون نوع بسته بندی محصول در فروش آن بسیار مهم است.
-
تهیه و بسته بندی زعفران
برای تهیه زعفران مرغوب با کیفیت بالا یا خودتان باید زعفران را کشت کنید و صادر کنید یا از کشاورزان دیگر خریداری کنید و برای صادرات استفاده کنید. موضوع مهم دیگر بسته بندی با کیفیت و استاندارد برای زعفران است. این موضوع برای رقابت با بازارهای بین المللی و برای جذب مشتری بسیار مهم می باشد.
-
داشتن گواهی استاندارد
برای صادرات زعفران به دیگر کشورها باید مجوزهای بهداشت و گواهی استاندارد نیز داشته باشید. برای مثال؛ در کشور چین علاوه بر کارت بازرگانی صادر کننده، مدارک گواهی قرنطینه نباتی و مجوز سیب سلامت با دقت بالا بررسی می شود.
-
دریافت مجوزها و مدارک لازم
- مجوز صدور
- مجوز بهداشت
- کارت بازرگانی
- اظهارنامه مالیاتی
-
ثبت کالا در گمرک
در این مرحله ترخیص زعفران انجام شده، سپس بارنامه ارسال کالا به کشور مقصد صادر شده و بعد از تهیه اسناد مربوطه از قبل اینویس، لیست، گواهی مبدا و گواهی بهداشت نباتی به بارنامه هوایی ضمیمه شده و به کشور مقصد ارسال می شود.
قوانین صادرات زعفران
خارج کردن زعفران خارج از کشور برای مسافران مانعی ندارد و میزان مجاز برای حمل هر مسافر و هر فرد با گذرنامه ایرانی 100 گرم است. نکته مهم دیگری حمل مسافری زعفران به کشورهای عربستان، سوریه و عراق ممنوع است. محدودیتی برای خروج زعفران توسط افراد خارجی با گذرنامه سایر کشور ها وجود ندارد.
نکات صادرات زعفران
- رقبای بین المللی خود را بشناسید.
- با دانش کامل، کشورهای مناسبی را برای صادرات انتخاب نمایید.
- حتما کالای خود را قبل از صادر کردن، بیمه کنید.
- تلاش کنید در کشور مقصد، نمایندگی برای خود تاسیس کرده و برند سازی اصولی را انجام دهید.
- مجوزهای مورد نظر را هم از مبدا صادرکننده کالا و هم از مقصد دریافت نمایید.
- در نمایشگاه های ملی و بین المللی مرتبط با زعفران و واردات زعفران در کشورهای مقصد شرکت کنید.
- مراحل عقد قرارداد خود را به صورت قانونی انجام داده و قبل از بستن قرارداد، درمورد فرد خریدار تحقیقات کاملی را انجام دهید.
سخن آخر، بیشتر افراد بعد از کشت زعفران تصمیم می گیرند که آن را صادر کنند. نمی توانید در صادرات کالا بدون آگاهی و اطلاعات کافی موفق شوید. در این مقاله سعی کردیم بهترین و کاملترین مطلب را به شما ارائه دهیم. چنانچه سوالی داشتید با مشاورین و مخصصین Sepehrbar Sahand Co در بخش پشتیبانی تماس بگیرید.