
معاینات دوره ای حیوانات خانگی به عنوان یکی از راه های کلیدی حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها و ابتلا به آن ها با در نظر گرفتن نکات زیر انجام می شود:
۱) بررسی های فیزیکی: در این مرحله حیوانات خانگی برای بررسی های دوره ای توسط پزشک دامپزشک مورد ارزیابی قرار می گیرند. آنها با جمع آوری اطلاعات از جمله نمونه خون و ضربان قلب، تنفس، نوع واکنش عروق و بررسی چشم و رفلکس ها و رنگ اندام ها ، از بررسی کلیه نشانه های سلامت یا تغییرات هر نوعی از آنها مطمئن می شوند.
۲) بررسی بیماری های پوستی : بعضی از امتحانات می توانند باعث شناسایی بیماری های باکتری ای، ویروسی و قارچی شوند.
۳) واکسیناسیون: واکسیناسیون بدون شک یکی از راه های کلیدی پیشگیری از بیماری های مختلف است که با انجام دوره ای آن ها از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری می شود.
۴) تغذیه و روش خوراکی حیوانات: تغذیه خوب و کامل نقش فوق العاده ای در سلامت حیوانات خانگی ایفا می کند، از ترکیبات مختلف مناسب با نوع و نژاد و کمبود های ویتامینی حیوان زنده استفاده کنید.
دقت کنید که مواردی مانند زمان بازدید، نوع خدمات طبی، نوع خدمات و نوع تشخیص بستگی به نوع حیوانات و ویژگی های هر حیوان دارد.
در بین حیوانات خانگی، برخی از بیماریهای رایج عبارتند از:
۱) بیماری دندان و لثه: بیماری دندان و لثه باعث درد، خونریزی، ترشح بوی نامطبوع از دهان و تغییر رفتار حیوانات میشود.
۲) بیماری گوارشی: مهمترین علت این بیماریها میتواند تغذیه نامناسب و مصرف مواد غذایی ناسالم باشد. این بیماریها باعث بالا رفتن یبوست، اسهال، استفراغ، تب، ترشح خون در مزاج، کاهش وزن، کاهش اشتها میشود.
۳) آلرژی: برخی از حیوانات دارای حساسیت هستند، علائم این بیماری شامل خارش، التهاب پوست، آبریزش، تغییر رنگ مخاط دهان و … می باشد.
۴) انگلهای خارجی: در بین انگلهای خارجی رایج در حیوانات خانگی میتوان به کرم هایی که در وریدهای خونی هستند، کرمهایی که در دستگاه گوارش حضور دارند، پشه و مگسها که میتوانند عفونتهای انگلی را از دامنه خود منتقل کنند.
۵) عفونتهای ناشی از باکتری، ویروس و قارچ: این عاملها میتواند عفونتهای مجاری تنفسی، آسم، اسهال، بیماری های پوستی، عفونتهای مجاری ادراری، عفونت دستگاه گوارش، بیماری های قلبی، بیماری های سیستم ایمنی و … را ایجاد کنند.
۶) بیماری عصبی و روانی: این بیماریها معمولاً به دلیل کمبود هماهنگی میان بخشهای مختلف بدن و یا ناشی از ضربه، عوامل مسمومیتی و یا عفونی هستند.
برای مثال سگها به بسیاری از غذاها حساسیت دارند و این حساسیت ممکن است برای هر سگ متفاوت باشد. در ادامه چند مورد از غذاهایی که سگها به آنها حساسیت دارند ذکر شده است:
-
گندم و دانههای آردی: بسیاری از سگها به گندم و دانههای آردی حساسیت دارند و میتواند مشکلات گوارشی برای آنها ایجاد کند.
-
گوشت گاو و آبمیوه خام: برخی سگها به گوشت گاو و آبمیوه خام حساسیت پیدا میکنند و میتواند برای آنها خطرناک باشد. برای پیشگیری از حساسیت، گوشت گاو باید به صورت پخته و آبمیوه باید به صورت پوره شده به سگ داده شود.
-
ماهی: اگر سگ شما به ماهی حساس است، میتواند علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ را تجربه کند. بنابراین بهتر است از تغذیه سگ خود با ماهی خودداری کنید.
-
مواد شیرین: برای برخی سگها، مصرف مواد شیرین مانند شکر، مورد حساسیت واقع میشود و میتواند مشکلات گوارشی و چاقی زیادی برای آنها ایجاد کنند.
برای اطلاعات بیشتر با Sepehrbar Sahand Co در ارتباط باشید. همچنین مقاله هایی درمورد dog food، حیوان خانگی و… وجود دارد که می توانید از سایت ما مطالعه کنید.