logo

سپهر بار سهند ؛ شرکت بین المللی حمل بار

یاتا

یاتا

یاتا
یاتا

تاریخچه یاتا

یاتا IATA که کلمات اختصار عبارت International Air Transport Association محسوب می شود، همان انجمن بين المللي حمل و نقل هوايي است. یاتا سازمانی بین المللی بوده که پس از جنگ جهانی دوم، در آوریل ۱۹۴۵ در شهر هاوانای کوبا بنیان نهاده شد و جايگزين انجمن ترافيك هوايي بين المللي گرديد كه در سال 1919 به عنوان نخستين سازمان بين المللي خدمات هوايي، در شهر لاهه تشكيل شده بود. در ابتدای تاسیس یاتا، ۵۷ شرکت هواپیمایی از ۳۱ کشور دنیا حضور داشتند، كه عمدتا از اروپا و آمريكاي شمالي بوده و کار یاتا با رسیدگی به امور فنی آغاز شد. امروزه بيش از 230 شركت هواپيمايي از 140 كشور جهان عضو یاتا شده اند.

رسالت یاتا

انجمن بين المللي حمل و نقل هوايي (ياتا)، اتحاديه ي بين المللي شركت هاي هوايي است كه مقر اصلی آن در مونترال، کانادا قرار گرفته و مرکز کمیته مالی این انجمن بین المللی نیز در شهر ژنو مستقر شده است. به طور کلی رسالت IATA راهبری صنعت هواپيمايي و كمك به رشد، توسعه و گسترش آن در سطح بين المللي می باشد. ياتا در 150 كشور جهان داراي 101 شعبه است. یاتا یک انجمن بین المللی، غیر دولتی، غیرانحصاری و غیرسیاسی بوده که با هدفی معلوم و مشخص و امکان عضویت دلخواه در آن، تاسیس شده است.

اعضا یاتا

یاتا (IATA) متشکل شده از شرکت های هواپیمایی می باشد که دارای برنامه منظم پروازهای بین المللی بوده و دولت آنها از عضویت ایکائو برخوردار باشد. این شرکت های هواپیمایی بعد از عضویت به دو گروه اعضای فعال (ACTIVE MEMBER) و اعضای وابسته (Associate Member)  تقسیم می‌شوند، که هر دو گروه حق شرکت در جلسه های انجمن بين المللي حمل و نقل هوايي (ياتا)، را داشته اما فقط اعضای فعال حق رأی دارند. شرکت‌های هواپیمایی که عضو یاتا می‌شوند، بعد از بازرسی ۵ روزه و تأیید لیست استانداردهای لازم شرکت، به آنها گواهینامه آیوسا اعطا خواهد شد. اعتبار این گواهینامه ۲ سال است و ۱۵۰ روز قبل از پایان اعتبار، برای تمدید دوباره بازرسی‌های لازمه انجام خواهد شد.

اهداف یاتا

  1. كمك به رشد و توسعه ي حمل و نقل هوایی ایمن، منظم، و اقتصادی به نفع مردم دنیا، تشویق بازرگانی هوایی و بررسي مسائل مربوطه به آن
  2. همكاری با سازمان هواپیمایی كشوری بین المللی (ایكائو) و دیگر سازمان های بین المللی صنعت هوانوردي براي افزايش يكپارچگي و هماهنگي
  3. فراهم نمودن شرايط همكاری میان شركت های هوایی، كه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در صنعت حمل و نقل هوایی بین المللی فعاليت مي كنند.

کمیته های یاتا

یاتا برای انجام فعالیت‌های خود، بین کمیته‌های مختلف تقسیم کار نموده است، که این کمیته‌ها عبارتند از:

کمیته فنی

کمیته فنی یاتا، همکاری شرکت‌های هوایی در زمینه‌های عملیاتی و فنی را امکان پذیر کرده و منظور از فعالیت فنی آن، تبادل اطلاعات و تجارب بین شرکت‌های هوایی می‌باشد.

کمیته مالی

انجام امور مربوط به حسابداری و تسویه حساب بین شرکت‌های هوایی، همچنین در رابطه با تجارت موجود بین آنها را، عهده‌دار بوده و همینطور مسائل شرکت‌های هوایی در رابطه با ارز و مبادله آن، مالیات و مطالبات، بیمه و آمار به این کمیته مربوط می‌شود.

کمیته حقوقی

کمیته حقوقی با موارد و مسائل حقوقی، که در هر صورت به حمل و نقل بین‌المللی مرتبط می شوند، سر و کار دارد. همچنین تدوین نظریات شرکت‌های هوایی، در رابطه با مسائلی نظیر مسئولیت و تعهدات شرکت‌های هوایی، در قبال یکدیگر و مسافران، بخشی از وظایف این کمیته می‌باشد.

کمیته ترافیک

کمیته فنی در برگیرنده کلیه فعالیت‌های بازرگانی شرکت‌های هوایی می باشد. این کمیته در یاتا به دنبال تسهیل امور بین شرکت‌های هوایی، از جمله استاندارد کردن فرم‌ها، رویه‌ها و توافق‌های مربوط به هندلینگ است. از طرفی نیز یاتا یک آژانس نیمه دولتی شناخته می شود که بسیاری از دولت‌ها، مسئولیت مذاکره قراردادهای بین‌المللی مربوط به نرخ و قیمت‌ها را به آن محول نموده‌اند، تا نهایتاً پس از تصویب دولت‌ها به مرحله اجرا درآید.

کمیته پزشکی

کمیته پزشکی از مشاورین و متخصصین در امر پزشکی ایرلاین تشکیل شده است. عملکرد این کمیته مرتبط با بررسی عوامل روان‌تنی می‌باشد، که ممکن است سلامت و ایمنی کارکنان پرواز و مسافرین را تحت تأثیر قرار دهد. این کمیته کانالی ارتباطی برای همکاری شرکت هواپیمایی با سازمان بهداشت جهانی محسوب می شود.

برای اطلاعات بیشتر با شرکت سپهربار سهند در ارتباط باشید. همچنین مقاله هایی درمورد رنگ کردن هواپیما، ارسال بار هوایی فرودگاه شیراز و… وجود دارد که می توانید از سایت ما مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *